onsdag 13 april 2011

Vårt projekt och vår blogg!

Detta är vi:
Vi är Bea och Karin som arbetar på en skola i Västra Göteborg. 2008 på våren åkte vi ett gäng till Stockholm för att titta på framtida klassrum inför en ombyggnation av vår skola. Vi träffade Jannie och Daniel, inspiratörer och förespråkare för en dator per elev. Det var en tankeväckande resa; vi åkte för att se på inredning och fastnade helt i pedagogik (för att fatta oss kort). Samtidigt gav skolchefen och våra skolutvecklingsledare alla pedagoger möjligheten att söka pengar till projekt där vi integrerade IKT i vår undervisning. Inga projekt var för små... Vi bad om en vagn med 25 datorer till våra 49 ettor och på måndagen efter jullovet packade våra små upp sina mackar som först i stadsdelen. Så häftigt!

Vi har alltså en dator till två elever. Datorerna förvaras alltid i skolan och är ett verktyg som alla andra. Eleverna har var sin inloggning på en dator som de delar med en i parallellklassen. Vi planerar varje dag hur vi ska utnyttja dem bäst. Vi använder alla möjligheter datorerna ger oss med film, chat, mejl, webbaserade läromedel, presentationer, text mm.

Vi har också projektor, duk och dokumentkamera i varje klassrum.


Som en del i projektet ålade vi oss att skriva och berätta om vårt arbete och våra vedermödor i en blogg och det ni ser här är resultatet.
Allt i från att inte få ut vagnen ur förrådet till att se eleverna gå från klarhet till klarhet!

Nu har vi haft våra datorer i snart fem terminer och vi skulle nog inte klara oss utan dem idag. Det skulle i alla fall inte vara lika roligt. Vi skriver ju inte om allt vi gör men nu när vi ska leta fakta och skriva om dinosaurier så ska vi animera filmer till deras texter och sedan lägga in dem i Key Note som de arbetar med.

And the sky is the limit...



Inga kommentarer: