onsdag 21 september 2011

Nu är vi igång igen!


Äntligen är vi igång igen. 24 nya små sex-och sjuåringar och miljoner med nya rutiner som ska läras in. Så vagnen fick stå där oöppnad. Vi har ju heller inget internet för det krävs en inloggning som man bara kan göra med ett barn i taget och den tiden finns inte riktigt just nu. Och att ha ettor; mycket speciellt... Men så kom dagen D.
Vi har en lärarstuderande som gör sin slutpraktik hos oss och hon har arbetat med vägledd läsning. Barnen har tränat och arbetat mycket med en speciell bok. Långt ifrån alla kan läsa men vi ville ändå att just läsandet skulle vara fokus i deras första möte med datorn i ettan. Alla har tränat och läst boken så många gånger att ingen misslyckades. Vi har ju sett hur datorn är ett perfekt redskap för dokumentation och nu ville vi ha deras läsning dokumenterad från första början.

Utan speciell kunskap, de har ju spelat en del spel på nätet, skapade barnen mappar på skrivbordet, läste sin bok och spelade in sig själva i PhotoBooth, drog in filen i sin läsa-mapp och hade så dokumenterat början av sin karriär som läsare i klass 1B.

Coolt!

Inga kommentarer: