måndag 2 maj 2011

Mind Node och I can animate

Nationella prov: check!

Ja, då var det efter påsklovet och vi har hunnit fram till dinosaurierna!!! Oj, oj, oj! Det innebär att vi ska bränna av 250 miljoner år på sju veckor!

Vi fortsätter jobba med en presentation i Key Note om forntiden. Barnen arbetar tillsammans med sin skriv- och läskompis. Sidan om dinosaurier kommer att bli väldigt intressant. Just nu samlar barnen fakta om en egen vald dino på diverse hemsidor och böcker. Allt skrivs in i Mind Node, ett program de är väldigt förtrogna med. Här jobbar de individuellt.




När de är färdiga med sitt faktasamlande ska de skriva ett gemensamt manus. En del har på börjat sitt manus med sin skrivkompis där fakta ska komma fram i form av dialog mellan dinosurierna. Sedan ska dialogen spelas in och allt toppas med en animation av dinosauriernas samtal. Vi använder oss av programmet I can animate som känns väldigt hanterligt, särskilt som vi har kameran i datorn. Det finns en chroma key-funktion men vi valde att låta eleverna måla sina kulisser. Det här kan nog bli riktigt bra.

Inga kommentarer: