tisdag 1 juni 2010

Att ha en mottagare


Vi diskuterar mycket hur viktigt det är att barnen får respons på det de gör. Och varför inte då använda sig av internet som med sina omedelbara möjligheter kan ge eleverna just respons. Vår community har som främsta uppgift att vara ett forum för publicering. Vi har bjudit in föräldrar och vi rör oss själva ofta där inne. Barnen är vana att saker och ting händer direkt. Detta sätter stort krav på oss vuxna som kanske inte riktigt är där i vårt IKT-användande.

Vad händer då när ingen kommenterar din blogg, din film, ditt meddelande? Hur känner man sig då? Fann oss själva sitta med vår blogg och undra varför vi skriver i den, när ändå ingen läser den? Eller läser man utan att kommentera? Är det så här barnen känner det när de inte får respons på sina arbeten? Det kan vara klistermärken och ett "bra" i kanten men det kan också vara föräldrarna eller lärare som går in under dagen och skickar en liten hälsning eller ett jubel över hur duktig du är. Vi har ett stort ansvar!

8 kommentarer:

Unknown sa...

Men visst läser vi bloggen. Tyävrr inte alltid med den där kommentaren som ni är värda. Sorry.
Det ni tar upp är en mkt viktig fråga och något man skall fundera på innan man startar. Alla har rätt till en kommentar för sitt arbete...

Dalaskolans Ettor sa...

Dalaskolans ettor tackar för responsen!!! :)

Maria Eriksson sa...

Men visst är det så. Ni gör ett jättefint arbete med era elever. Det är tyvärr ofta man glömmer att säga det dessvärre.

Nya sa...

Jag instämmer fullt! Responsen är mycket viktigt!

Dalaskolans Ettor sa...

Härligt, då fortsätter vi att skriva i bloggen ett tag till, sen blir det sommarlov!!! Bea och Karin

Unknown sa...

Visst är det kul med respons men de flesta läser bloggar och kommenterar inte. Men ett sätt att se att någon läser är att lägga in en räknare eller aktivera Google Analytics. Själv tycker jag det är kul när antalet besök växer, (även om det kanske är samma människor som alla gånger)

Dalaskolans Ettor sa...

Tack för tipset, Bertil. Var inne i hanteraren men kunde inte hitta någon sådan. Vi söker vidare!

Unknown sa...

Hej, http://www.google.com/intl/sv_ALL/analytics/

Där gör du inställningar för de konton du har och vill följa.

Bertil