måndag 13 september 2010

Hallå, vi som var så inspirerade!!!!


Varför måste augusti och september vara så hektiska? Våra ambitioner har drunknat i flyttkartonger och administrativa uppgifter, möten och utbildningar... Men nu ska vi dra igång! Så fort vi har ett fungerande nät, projektorn och filmduken är monterade och dokumentkameran, ja dokumentkameran den oumbärliga, också är på plats. Frustrerande!

Det är intressant att se hur dessa hjälpmedel faktiskt har förändrat vårt sätt att undervisa. I en hel vecka har vi haft genomgång i matte framme vid whiteboarden, inte i samlingen runt kameran och datorn. Och det känns som man inte har dem med sig. Det är en helt annan intensitet i att ha lektion i samling, med alla barnen runt sig och fokus på duken och i diskussion med sin "vänd-och viskakompis".

Nu när vi möblerar våra klassrum som är nyrenoverade har vi ett helt nytt tänk. Och det känns uppfriskande! När allt är klart ska jag lägga upp lite foton så att ni får se hur vi har det. Kanske inte så omvälvande men för arbetssättet passande. Vi hörs! Bea och Karin

2 kommentarer:

Maria Eriksson sa...

Håller med, när jag jobbar med min etta märker jag hur oerhört koncentrerade, fokuserade och framförallt uthålliga de är när de arbetar med datorerna.

Håller med om att det känns lite motigt på den tekniska sidan just nu, skrivare, nät mm. Det är inget man kan påverka och jag tror att man måste träna sig i att hålla sådant som man inte kan påverka på distans.

Det är å andra sidan lättare sagt än gjort, men vi får tänka på och stötta varandra. Det ska bli roligt att tillvarata varandras erfarenheter.
//Maria

Dalaskolans Ettor sa...

Ja och på måndag får vi besök av en hel skola från Staffanstorp! Häftigt. Hoppas att vi kan dela med oss av något!!!