onsdag 26 januari 2011

Lisbeth och ytspänningen!


Idag var Lisbeth, en av våra skolutvecklare, med oss på morgonen. Eftersom vi jobbar med vatten stod det experiment på schemat idag. Vi har ställt hypoteser i diskussion, muntligt med skrivkompisen och skriftligt och idag tänkte vi att vi skulle dokumentera via bild.

Eleverna arbetade med sin skrivkompis och de enda instruktionerna de egentligen fick var att de skulle presentera experimentet, ställa en hypotes, genomföra och visa ett resultat. De fick använda PhotoBooth eller filma i iMovie. Jag glömde faktiskt säga att de skulle redigera och publicera filmen i iMovie men...

Eleverna gjorde så fina filmer!! Och experimentet? Hur många vattendroppar får det plats på en enkrona?

2 kommentarer:

Lisbeth Johansson sa...

TACK Karin för att jag fick möjlighet att vara med dig och dina härliga elever under förmiddagen. Jag fick följa eleverna då de gjorde en film runt ett experiment om ytspänning. De berättade sin hypotes, filmade sitt experiment och reflekterade vad som hände och varför. Eleverna använde sig av PhotoBooth eller iMovie och använde kameran i maccen. Så roligt att se hur eleverna samarbetade och hjälpte varandra att komma vidare.

Dalaskolans Ettor sa...

Anytime!!! Att någon är med och tittar på höjer också motivationen hos barnen. Det är viktigt att få visa vad man gör.