fredag 24 april 2009

reflektion


Igår var det stor IKT-mässa i Älvsborg. Pedagoger, skolledare och politiker samlades på Arken under en heldag. Inspirerande föreläsare och inspirerande pedagoger. Vi fick också berätta. Många kom och lyssnade. Vi försökte få fram att det INTE är 25 skrivmaskiner vi har. Och vad händer när man tar in 25 datorer till 25 sjuåringar.

Vi står vid ett vägskäl och det är häftigt. Många fångas av Tragetons metod, så även vi, men vi ser ju också att med en-till-en öppnas så många fler dörrar. Absolut vill vi skriva på mackarna men vi vill ochså arbeta med kommunikation, ljud och bild. Vi måste tänka utanför lådan om vi ska uttnyttja barnens och datorernas kapacitet. Vi känner oss fram och det är roligt men ibland känner vi att vi saknar ren utbildning. Vi behärskar inte mackens program och vi tillbringar stor del av vår fritid att leta oss fram på möjliga vägar.

Barnens entusiasm inför datorerna har inte stillats, snarare tvärtom! Och vi ser fler och fler möjligheter. Men som sagt, man önskar ju att Apple tog tag i det här och inbjöd till en dag med inspirerande utbildning och goda exempel nu när vi faktiskt är sådana nöjda och glada kunder! :-) Sören!

Det här är riktigt roligt och för oss som pedagoger... fantastiskt att få var med om. Janni, vi hoppas kunna komma upp en dag i början av höstterminen!

Lägger en länk till vår wiki för att visa på March Task som äntligen funkar. Trevlig helg!

Voices of the World Wiki

Inga kommentarer: