torsdag 24 september 2009

En vecka går fort!

Nu är det konstaterat: veckan går för fort! Vi försöker att hinna alldeles för mycket.

Nu har vi vokisar igång i båda ettorna. Konstigt nog får vi inte micken att funka tillsammans med vokin. Och att börja spela in ljudfiler som sedan ska laddas upp känns... som om det skulle ta alldeles för lång tid. Nu arbetar vi enbart med talsyntesen och det är ganska svårt. Kanske inget man egentligen gör med åttaåringar. Som vanligt överträffar de våra vildaste förväntningar.

Vi ville ju att de skulle läsa in en text de själva skrivit och tyckte att vokin var lite roligare än att bara ha en ljudfil att klicka på. Men det kommer...

Vi arbetar också med fjärilar i klasserna. Vi följer en kålfjärils livscykel, från ägg till nu: fem puppor som vi har i ett akvarium. Så här i efterhand kan vi ju se att en klassblogg hade varit perfekt för att dokumentera vårt arbete. Vi kommer dit. Snart! Istället har vi bildsökt på Google. Ett av målen i arbetsområdet är att kunna namnet på och känna igen fyra fjärilar som lever i Sverige. Barnen valde fjäril och bildsökte och målade sedan av. Vi valde att inte klistra in en hämtad bild eftersom de verkligen skulle fördjupa sig i sina fjärilar. En början till att söka information på webben. Så roligt och så enkelt!

Inga kommentarer: